Morning sunday

Vilken höstdag! Igår blev en riktigt lugn dag av återhämtning. Jag sov och sov, jätte mycket. Så skönt och väldigt välbehövligt. Idag blev det mysmorgon med rostisar och te, och kladdkaka och nyhetsmorgon :) Lite senare ska jag skriva exjobbsrapport, måste bara ladda upp och vila lite till framför idolreprisen.
Att lyssna på kroppens trötthetssignaler är viktigt!

Go girls!

Jag var i veckan på studiebesök på SAAB för att se om det är en framtida arbetsplats som skulle kunna passa mig. Jag fick ett väldigt gott intryck av företaget. De jobbar med otroligt häftig teknik, satsar mycket på forskning och utveckling och framförallt mycket på tjejer: år 2015 har de som mål att ha 30 % kvinnliga chefer !
Men en fråga som jag har tänkt mycket på sen studiebesöken är moralen. Hur skulle det kännas att utveckla stridsflygplan som ska skickas ut i krig? Skulle man kunna leva med det i sin vardag? Hm...intressant ämne, för det är ju viktigt att kunna känna stolthet över produkter man utvecklar. Vart går gränsen moraliskt vilka produkter man kan utveckla? Nikotin- och vapenindustrin är jag lite tveksam till.
Hur som helst: häftigt, inspirerande företag som satsar på tjejer! Go SAAB!
Bildkälla

Goodie times!


Det blev mycket dansgyckel!

Glada rosa dansare!
Glada danschefsgänget!

Mot festen!

Äntligen fredag! Efter en hård vecka andas jag ut, skönt med helg! Nu bär det av för förberedelser av dansfesten!  Woho vad kul! Kram och happy weekend på er!
Från en fest förra sommaren!


Cupcakes x 100

Vad kan man göra en vanlig onsdagskväll som denna? JO man kan baka 100 mini cupcakes till dansfesten på fredag! MUMS!
Med lite frosting i olika färger på blir det perfekt!

Busy week!

Den här veckan blev fullspäckad. Det är mycket nu med exjobbet eftersom prototypbyggandet tog längre tid än förväntat. Tur att jag fortfarande känner inspiration och motivation inför det, då blir allt mycket lättare! Sista veckorna kommer jag bara gräva ner mig och skriva skriva skriva rapport, men det är kul att kämpa hårt för något man vill uppnå!
På fritiden ska vi även denna vecka anordna en stor dansfest! Vi ska samla alla dansare från Jubelspexet genom tiderna för en fest med ROSA tema (gissa vem som valde temat?). Det är kul med mycket jobb när det är roligt!
Fina dansare i Jubelspexet!

Just an ordinary day

Idag har jag fått ett nytt, fint kontor med stort skrivbord! Vi har flyttat kontoret från ett hus, till ett annat på andra sidan gatan. Förut delade jag rum med Britt-Marie, men nu sitter jag helt själv. Det betyder ju att man kan spela
p3 högt och sjunga med. Men det var ju trevligt med sällskap också, både för- och nackdelar med det.

Dagen har bestått av lite avstämningsmöten, rapportskrivning och bildrendering. En helt vanlig dag på exjobb helt enkelt. Snart blir det planeringskväll för dansfest hos Louise, kul!




Milano

Min syster är i Milano just nu på en weekend med hennes b-friend. Gud vad mysigt! Milano verkar vara så fint, jag hoppas de har bra väder också! Är man student, så går det att komma undan ganska billigt med biljetter på RyanAir, och jag tror de hittade boende för 250 kr/natten, inte så illa!
Milano i sin fina nattskrud!

Nu kör vi!

Söndag kväll innebär att ladda upp med lite extra energi inför den kommande veckan! Sätta tydliga mål med vad man vill uppnå med veckan är alltid bra, för att få den riktigt fina tillfredsställelsen sen när fredag eftermiddag börja närma sig, att man har fått ut det man ville av veckan. Vad gör vi? Nu kör vi!

Att surfa på vågen

Min mentor påminner mig ofta om att surfa på vågen, för det går ju skit bra JUST NU! Ofta glömmer man bort hur bra det går just nu, istället oroa mig sig för vad som komma skall.
"Oro är den ränta vi får betala om vi lånar bekymmer från morgondagen"

Kul kväll!

Fredagskvällen blev lyckad. Vi spelade Våghals 2, och fick diverse vågade uppdrag. Haha kul kväll. Fast sen när vi skulle gå ut blev jag och Sanna och Viktor trötta, så vi åt skräpmat och gick hem :) Nu blir det lite pyssel hemma, tända ljus och exjobb. Jag har en deadline denna vecka att passa! Hoppas jag hinner med lite träning ikväll, vore skönt avslut på dagen. Regnet öser ner utanför fönstret, hösten är en mysig årstid!


MYS!

Igår hade jag världens mysigaste b-day (bakisdag). Den innehöll skräpmat, höstpromenad på långholmen, eftermiddagsnap, sushi-middag och till sist filmen En kärlekshistoria (som jag råkade somna till). MYSDAG!
En kärlekshistoria av Roy Andersson, fin film!

Happy weekend!

Snart kommer girlsen (och viktor) över till mig och dricker vin och har det kul! Happy weekend alla glada!


Designingenjör

Att vara designingenjör är det ett av de bästa yrken som finns (enligt mig). När man har hållt på med en produkt länge i ett projekt blir det som ens lilla barn. Idag har jag lackat, målat och fixat med min prototyp och det börjar likna nått! Jag fick engagera all personal i varenda pysselaffär för att hitta det material jag var ute efter, men det var det värt. Men nu är det färdigprototypat, nu är det helg! Wiii!
Fix fix pyssel pyssel!

Wiii!

I helgen blir det en riktig festhelg! Traditionsenligt på KTH så avslutade varje tentaperiod med PARTY! Visst jag har inte haft några tentor den här gången, men jag satsar ändå på att belöna mig med fest för mitt hårda prototypbygge! Jag saknar tentaplugget lite...man jobbar så hårt mot ett mål, det är ganska kul ändå. Iaf så här i efterhand när alla tentor är gjorda. Jag tycker att alla som har tentor kvar inte borde stressa över det, på jobbet tycker de nästan att jag är lite konstig som inte har några tentor kvar. Det är verkligen ovanligt när man pluggar på teknis verkar det som. Go alla teknologer (och andra studenter)! Kämpa på med tentaplugget för i helgen blir det fest!

Fly high sister!

Grunden till ett bra liv är bra skor! Därför har jag skaffa nya aerobicskor. Finns det nått värre än osköna skor? Typ inte.
NIKE Fly Sister heter de! Passar mig perfekt :)

hej trötter!

Vilken dag! Mitt huvud dunkar av trötthet och kroppen vill bara vila. Ikväll intar jag soffläge med mackmiddag (jag BORDE verkligen laga riktig middag, men nej jag orkar inte). Bäst att ta det lugnt när man känner sig extra trött, man vill ju inte dra på sig nån sjuka. Lyssna på kroppens signaler, det är bäst det!
Typ såhär känns mitt huvud.

Till en krasslig vän

Tänk vad man kan göra en krasslig vän glad, med några enkla medel! Såklart man behöver SATC, tidningar och tom&jerry godis när man är sjuk!

Glöm aldrig...

Bildkälla

Prototypbygge

Idag är det prototypbygge för hela slanten, precis som igår. Skolan har fått in jätte fina prototypmaskiner, så idag har jag både 3D-printat, fräst och vattenskurit metall. Nu jäklar ska det bli fina modeller!
Jag bjussar på en liten "sneak peak" av mina modell.

Lets go!

Varje tisdag kör jag aerobicpass på Friskis&Svettis Ringen. Det är så kul och ger mig så mycket energi, det är verkligen en härlig ljuspunkt i veckan. Ni tränar väl också? Det är jätte viktigt för att kunna/orka/vilja prestera under dagarna.





Bättre sömn
. Med hjälp av träning ökar halten serotonin i hjärnan. Detta ämne har en rogivande effekt som får oss lugna och gör att vi sover bättre på nätterna. Dessutom produceras endorfiner som får oss att känna oss avspända och välmående.
Orka mer. Motion ökar blodgenomförseln vilket gör att musklerna rensas från olika slaggämnen och syretillförseln ökar. Hjärta och hjärna får mer syre samt ökad kraft, vilket ger mer ork under träning och övrig tid. Du orkar mer på eftermiddagar och kvällar, samt vaknar mer utvilad på morgonen.
Ökad förbränning. När man tränar regelbundet ökar man förbränningen både under träningen och därefter. Men för att få en bra effekt måste man även tänka på vad man äter och ha sunda kostvanor.
Mindre sjuk. Med hjälp av motion kan man minska risken för hjärt- och kärlsjukdomar, diabets, högt blodtryck, övervikt och flera typer av cancer. Bland det viktigaste är att träningen hjälper oss att hålla blodsockret på en bra nivå. Detta innebär att peroner som har diabetes ofta kan minska på läkemedel om de rör på sig mycket. Huvudvärk, styva axlar och ryggar är också problem man oftast tränar bort.
Det här är bara några av alla bra saker som träning medför! LETS GO!
Källa

Fenomen: lilla gumman

När jag den här terminen har kommit ut i arbetslivet som ingenjör lite mer "på riktigt" är det mycket som har slagit mig. Bland annat att det finns mycket fördomar kvar, att det är männen som är ingenjörer och kvinnor som är assistenter. Det är inte bara en fördom, utan det är verkligen så på vissa ställen. HALLÅ det är 2010 nu!
Som ung tjej på en arbetsplats med mycket ingenjörer sticker man ut, det är både en fördel och en nackdel. FAST MEST EN FÖRDEL tror jag. Den enda nackdelen, som jag ser hittills, det är att man ibland kan få en "men-lilla-gumman-vad-kan-du-?- blick". Då gäller det att känna igen fenomenet. Och veta varför det händer. Och inte ta det personligt. För det här är nånting vi unga tjejer kommer stöta på lite då och då, på grund av den osynliga hierarkin som finns på en arbetsplats. Men min kloka mentor har lärt mig fina tips om det här: Bland annat: definiera fenomenet, då vet du varför det händer, och ta inte åt dig personligt. Detta fenomen inträffar även min mentor än idag, säger hon. Men hon har lärt sig att handskas med det, och inte ta åt sig!
Sen finns det tusen fördelar med att vara ung tjej: man sticker ut! får mycket uppmärksamhet! har nya tankebanor! nya idéer! HEJA OSS!!



IF YOU SNOOZE YOU LOOSE!

Nyckeln till framgång är 10% inspiration och 90% perspiration sa min kloke far en gång. Alltså en tiondel inspiration och resten hårt arbete! Man måste självklart älska det man gör, men sedan är det hårt arbete mot ett tydligt mål som gäller! If you snooze you loose, tänkvärda ord! MEN, ett stort men. Det är viktigt att bejaka sig själv och inte köra på FÖR HÅRT! Man har en gräns, och det är jätte viktigt att vila och återhämta sig emellan åt om man ska nå ändå fram mot sitt mål!
If you snooze you loose är Elsas motto!

ExamensÖl

Jag har ju sagt tidigare i bloggen att det är viktigt att "celebrate success". När jag nu till julen har tagit min civilingenjörsexamen, kan man ju snacka om att man måste "celebrate success"! Så den 29 januari kommer jag och sex st tjejkompisar att anordna ett traditionellt ExÖl á la KTH! Temat kommer vara PjExöl, dvs afterskiitema, vilket kommer blir grymt! Vilken fest!

PEPP!

Nu laddar jag inför ännu en vecka på exjobbet! Jag går nu in i vecka 12 av 20, slutkampen närmar sig! Nu måste jag lägga i en högre växel och peppa mig själv och inte tappa motivationen! In i kaklet! I veckan står prototypbygge på schemat. Det är en sak att ha en bra idé, men det viktiga är att kunna sälja in idén. Därför ska jag lägga krut på en bra prototyp, som tillsammans med skisser och ritningar kommer visa min idé för företaget jag jobbar på och för KTH. Nu kör vi!


En hälsning från landet (spenaten)





Happy friday!

Idag är det fredag och det tycker jag alltid att man ska fira! Antingen med AW/S (after work/school) på ett nice ställe på stan eller med fredagsmys. Celebrate succes! Jobbar man hårt under veckorna måste man belöna sig, jajamän!Ikvällväljer jag det senare alternativet. Om några timmar tar jag tåget från stress-stockholm till Dalalandet! Yes, snart tar vi helg!

Att tillbringa tid i skogen är ett bra sätt att koppla av på en helg!


Boosta dig själv!

Jag tycker att alla borde gå in på www.wordle.net och göra en fin bild över bra ord som representerar en själv och sedan lägga den som skrivbordsunderlägg på datorn. Snacka vilken peppande första syn på dagen när man startar datorn! Nu kör vi!



Förändringens fyra rum

Någonting som jag har kommit till insikt med den senaste tiden är som jag nämde förut: hur viktigt det är att bejaka hur man mår och att det är OKEJ ATT MÅ DÅLIGT. Det är ingenting konstigt, utan nånting som alla människor gör lite då och då. En bra modell som man kan anävnda för att bejaka sin livssituation är De fyra rummen. Den modellen beskriver fyra rum, som man kan befinna sig i. Nöjdhetens rum, förnekelsens rum, förvirringens rum och inspirationens rum. Genom att ta itu med sina förvirringar och problem, kan man glida upp i inspirationens rum, istället för ner till förvirringens rum. Hur bra är inte det? Bejaka dig själv och ta itu med tankar och problem, MOT INSPIRATIONENS RUM!


Ett objektivt bollplank

Att skaffa mig en mentor under mitt sista år på KTH är nog ett av de bästa besluten på senaste tid. Så mycket bättre än vad jag trodde. Att disskutera tankar och funderingar om karriärsmöjligheter med en objektiv person är mer värdefullt än vad jag kunnat ana. Min mentor ger mig alltifrån konkreta tips på mitt CV och om det "sociala spelet" på en arbetsplats till nya synsätt på oro, tankar och funderingar kring arbetslivet.

Pluggar man på KTH eller Handels i Stocholm: ansök till mentorsprogrammet Stella på Carpe Competencia. Bor man i en annan stad: kolla upp vilka möjligheter det finns. Finns det ingen ordnat program, så börja söka runt bland "folk som känner folk" kanske hittar du en objektiv person som kan vara ditt objektiva bollplank.


Det är de små sakerna som gör det

Fruktsallad till efterrätt till exempel, på en vardag!

DU BESTÄMMER ÖVER DITT LIV

Bildkälla: http://changarrodechunches.tumblr.com/

Tid för återhämtning

Sitter på tåget från Norrköping efter en helg av återhämtning med familjen. Det är viktigt att ibland ta ett steg tillbaka från en stressig högpresterande värld för att andas ut och få distans på saker och ting. Efter en helg med god mat, shopping och härligt sällskap är jag nu redo för att ta itu ned veckans utmaningar. veckans bästa lärdom: bejaka dig själv och tillåt dig att vara ledsen ibland. Det är okej att trycka på paus, bryta ihop och komma igen. Vi lever inte i en rosa glittrig undebar värld jämt, utan reality bites. Its a fact. Vi blir inte lyckliga av att inte misslyckas, vi blir lyckliga av att kunna resa sig upp igen efter att ha misslyckats. Glöm inte det!
Att unna sig god mat och med underbara människor en fin söndag är viktigt i en högpresterande värld!

Ingenjör är världens coolaste yrke!

Är det någon som har sett Felix stör en ingenjör? Sjukt kul att de uppmärksammar ingenjörsyrket som ett spännande yrke, som det faktiskt är! Det är slut på det gråa snacket om ingenjörer tycker jag. Mer sånt här!

 


Hej Bloggen!

Välkommen till min nya blogg!

RSS 2.0